Billig strøm hos NTE

NTE står for Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk og er en av landets største produsenter av energi og primært fornybar energi. Selskapet har eksistert siden 1919 og er dermed også en av de eldste kraftprodusentene i Norge. Siden har selskapet vokst seg større og større. I fjor hadde NTE rundt 85 000 strømanlegg som kunder, ca. 700 ansatte og en omsetning på mer enn 2,5 milliarder kroner. Ved siden av produksjon og distribusjon av kraft, jobber de også med salg av kraft samt salg av fiber bredbånd. Det er Nord-Trøndelag fylkeskommune som eier selskapet i sin helhet.

Akkurat som hos alle andre leverandører av strøm i Norge, så kan også NTE levere strøm til kunder i hele landet. Nettleien må man som kunde betale til det lokale kraftverket som eier selve linjene, men strømmen du bruker kan komme fra lokalområdet eller andre aktører rundt om i landet. Derfor er det ikke noe problem for oss som kunder å finne den billigste leverandøren og få strøm derfra. Ønsker du å få strøm fra en leverandør som kun bruker fornybar energi, så er det også mulig. Det er en av fordelene som kunde, at man kan velge fritt blant landets rundt 100 strømleverandører.

Nettopp strøm er en av de større utgiftspostene hos en vanlig norsk husholdning og derfor lønner det seg å se etter en annen leverandør om du mener du betaler for mye. Det finnes flere nettsider hvor det er mulig å sammenligne strømpriser fra de ulike leverandørene. Primært er det strømpriser gjennom spotprisavtaler som de sammenligner, men det finnes også nettsteder hvor man kan se priser på andre typer avtaler. Når man har funnet den strømleverandøren som har de beste prisene, så kan man enkelt fylle ut et skjema for å bytte leverandør og da ordner selskapene resten uten at du trenger å gjøre noe mer.

NTE

Hos NTE kan du velge mellom flere ulike strømavtaler. Mange velger spotpris da denne i utgangspunktet skal være bra for billigst strøm når man ser på prisen over et helt år. Prisen vil svinge i løpet av et år og derfor må man være forberedt på at strømregningen vil variere gjennom året, med de største regningene om vinteren. Med en spotprisavtale betaler du innkjøpspris + et påslag på 3,80 øre pr. kWh. Ved siden av dette må du betale et årlig tillegg som er lovpålagt for kjøp av elsertifikater. Dette gjelder for alle energiselskaper i Norge.

Et annet alternativ er abonnementet Lavpris Variabel. Her vil du få beskjed noen uker i forveien når prisen endrer seg. Dette vil gi deg bedre kontroll over størrelsen på strømregningen. Her er det ingen bindingstid og du betaler heller ikke noe forskudd. Du kan også velge en strømavtale som heter Topp 5 Garanti. Her er du garantert en pris som er blant de fem billigste på en referanseliste over de største aktørene på strømmarkedet. Det betyr at du vil få en bra pris og samtidig er det ingen bindingstid eller forskuddsbetaling. Som nevnt tidligere så vil du uansett abonnementstype hos NTE alltid være sikker på å motta 100 % fornybar energi.